"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Африка може стати новим "локомотивом" зростання світової економіки

Четвер, 16 травня 2013, 14:58

Економіка Африки що динамічно розвивається може стати новим "локомотивом" світового зростання.

Про це йдеться в доповіді МВФ, пишуть "Вести економіка".

Згідно з повідомленням, африканський прорив обіцяє перспективи і для Росії, чиї позиції на цьому континенті колись були дуже сильні.

На думку експертів фонду, Африка здатна стати новим "локомотивом" зростання світової економіки, змінивши в цій якості Китай та Індію.

Реклама:

За оцінкою його авторів, в поточному році економіка африканських країн зросте на 5,6%, а в наступному - на 6,1%. Причому, якщо в 2013 році в 19 з 45 держав Африки на південь від Сахари економічне зростання перевищить 6%, то в 2014 році - вже в 23.

Їх економічному розвитку посприяло підвищення світових цін на сировину при активному збільшенні внутрішнього споживання, за рахунок швидко зростаючого населення, а також зміцнення демократії та поліпшення діяльності структур держуправління, зазначалося у доповіді в МВФ.

Як зазначається, серед інших регіонів Африка займає перше місце за запасами руд марганцю, хромітів, бокситів, золота, платиноїдів, кобальту, ванадію, алмазів, фосфоритів, друге - за запасами міді, азбесту, урану, сурми, берилію, графіту і третє - за запасах нафти, газу, ртуті, залізної руди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: