Львівську арену до Євробаскета фінансує Коломойський - Вілкул

Четвер, 16 травня 2013, 13:49

У Львові вже виділена земля під будівництво арени для проведення матчів Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року.

Про заявив віце-прем'єр Олександр Вілкул, передає "Інтерфакс-Україна"

"У Львові буде побудована мультифункціональна арена, яка буде вміщати 6-8 тис. глядачів під час проведення змагань і близько 10 тис. у концертному режимі. Земля вже виділена міською радою. Є приватний інвестор - Ігор Коломойський, який вкладає кошти в будівництво даної арени", - сказав він.

Вілкул відзначив, що за державний рахунок у Львові буде побудована тренувальна база для команд-учасниць "Євробаскета-2015".

Реклама:

"По суті, це чотирьохзальна спортивна школа, у якій пізніше буде ДЮСШ європейського рівня", - додав він.

Віце-прем'єр також розповів, що вже обране місце в Тисовці, де буде побудована база підготовки національних команд з ігрових видів спорту. У цей час завершується проектування, після чого почнеться етап будівництва бази.

Він відзначив, що всім містам, що ухвалюють Євробаскет-2015, буде виділятися додаткове фінансування на підготовку доріг і благоустрою.

"Ця робота почнеться цього року, найбільш ударним буде наступний рік і 2015-й рік", - сказав віце-прем'єр.

Нагадаємо, 15 травня президент Віктор Янукович змінив склад Координаційного комітету з підготовки й проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з баскетболу в 2015 році й увів у нього Курченка як генерального приватного інвестора чемпіонату в Харкові.

Як повідомлялося, Україна планує залучити 4,3 млрд гривень приватних iнвестицiй у рамках будiвництва iнфраструктури до Євробаскету-2015.

Державне фiнансування пiдготовки до цього чемпiонату, за словами Вiлкула, становитиме 7,057 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!