Жеваго повернув собі великі родовища

Середа, 15 травня 2013, 17:26

Компанія Ferrexpo повернула собі ліцензії на п'ять залізорудних родовищ так званої "північної групи".

Про це пише Forbes.ua з посиланням на повідомлення компанії.

Як повідомляється, ліцензії, термін дії яких закінчився ще в 2009 році, в квітні були продовжені до 2018 року.

Вести видобуток на цих ділянках в найближчі п'ять років компанія не планує, проте сам факт повернення ліцензій на родовища із запасами більше 13 млрд тонн - позитивний сигнал для власників акцій Ferrexpo.

Реклама:

До складу групи входять Броварське, Харченковське, Мануйлівське, Василівське і Зарудненське родовища. Загальний обсяг їх ресурсів - 13,2 млрд за радянською класифікацією ДКЗ. Це приблизно 65% загального обсягу ресурсів залізної руди Ferrexpo, пише видання.

Згідно з повідомленням, компанія Жеваго не могла домогтися пролонгації більше чотирьох років. Тим не менш, Ferrexpo продовжувала інвестувати в "північну групу". Приміром, в 2010 році компанія витратила 182 тис доларів на бурильні роботи на п'яти родовищах. У Ferrexpo відмовилися відповідати на питання, яким чином їм вдалося повернути ліцензії.

Компанія видобуває руду на трьох родовищах – Горішнє-Плавнінському, Лавриківському і Єристівському, запущеному в дію в минулому році, після п'яти років підготовки.

Перші два розробляє основне підприємство Ferrexpo - Полтавський ГЗК. Обсяг виробництва окатишів Ferrexpo в 2012 році склав 9,7 млн тонн, роком раніше - 9,8 млн тонн, чистий прибуток скоротився в 2,5 рази - до 215,6 млн доларів.

Нагадаємо, експерти стурбовані тенденцією підвищення чистого боргу гірничорудної компанії Костянтина Жеваго Ferrexpo, який збільшився на 116 млн доларів у першому кварталі 2013 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: