Прасолов обіцяє росіянам комфортний інвестклімат

Середа, 15 травня 2013, 11:48

Узгоджені підходи до створення умов роботи інвесторів допоможуть створити комфортний інвестклімат у РФ і Україні та дадуть підґрунтя для успішного інвестиційного співробітництва двох країн.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов, коментуючи роботу першого засідання комісії з питань інвестиційного співробітництва і захисту прав інвесторів, яке відбулося у Москві, йдеться у повідомленні міністерства.

"Основне завдання - вирішувати проблеми, пов'язані з роботою інвесторів і виробляти спільні підходи для того, щоб інвесторам було комфортно працювати в наших країнах. У роботі брали участь представники великих компаній, банків. У ході засідання визначили коло питань, які ми повинні спільно вирішувати", - сказав Прасолов.

За його словами, Україна послідовно виступає за покращення інвестиційного клімату, створення сприятливих умов для збільшення притоку інвестицій в економіку, розробки та реалізації спільних інфраструктурних та високотехнологічних інвестиційних проектів.

Реклама:

Як повідомлялося, нещодавно заступник директора ЄБРР в Україні Грем Хатчинсон заявив, що відсутність впевненості в захисті своїх капіталовкладень і нестабільність українського ринку найчастіше відлякують інвесторів від приходу в Україну.

Незважаючи на те, що Україна поліпшила в рейтингу Doing Business-2013 свою позицію на 15 пунктів, укладач рейтингу - IFC - також розділяє побоювання ЄБРР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: