У Донецьку за мільйони розроблять проект для центру "Конча-Заспа"

Середа, 15 травня 2013, 11:11

ДП "Олімпійський навчально-спортивний центр "Конча-Заспа" уклало угоду з ДП "Донецькпроект" на розробку проекту будівництва споруд олімпійського центру.

Вартість угоди становила 5,16 млн гривень, передає сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Ескізний проект має бути розроблено до липня 2013 року.

У ньому мають бути враховані заявки на будівництво та реконструкцію існуючих споруд олімпійського центру "Конча-Заспа" від різних спортивних федерацій.

Реклама:

У тому числі пропонується будівництво критого легкоатлетичного стадіону, який матиме тенісний корт, баскетбольну площадку, легкоатлетичний манеж на 4 бігові доріжки по 100 м.

Заплановано будівництво критої льодової арени для хокею, фігурного катання, шорт-треку, кьорлінгу, а також плавального басейну 50х25 м з можливістю стрибків у воду.

Також мають бути зведені універсальні спортивні зали для легкої атлетики, важкої атлетики, гімнастики, стрибків на батуті та ін.

Інститут "Донецькпроект" як і його єдиний конкурент на тендері "Державний НДІ автоматизованих систем в будівництві" (Київ) контролюється Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

ДП "Олімпійський навчально-спортивний центр "Конча-Заспа" входить до структури Міністерства молоді і спорту, яке очолює Равіль Сафіуллін, колишній депутат від Партії регіонів та перший віце-президент ФК "Шахтар" Ріната Ахметова.

За даними першого заступника Держслужби молоді та спорту Сергія Глущенка, у 2012 році прем’єр-міністр Микола Азаров підтримав попередній проект реконструкції олімпійського центру вартістю 410 млн гривень.

Тоді ж Київрада передала центру 11 га землі по Столичному шосе, 19.

Нинішні споруди олімпійського центру "Конча-Заспа" було зведено у 1980 роках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: