"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міллер каже, що газопровід в обхід України протягнуть дуже швидко

Середа, 15 травня 2013, 10:27

Газопровід "Ямал-Європа-2" в обхід України може бути побудований у "дуже-дуже" короткі терміни, оскільки не потребує великих затрат.

Про це заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер, передає УНІАН.

"Ми добре знаємо, що магістральний газопровід "Ямал-Європа-1", ті потужності які створені на території Білорусі й Польщі, вони були свого часу створені і побудовані з інфраструктурним заділом для будівництва другої нитки - "Ямал-Європа-2", - зазначив Міллер.

За його словами, те, що проект може бути реалізований у дуже-дуже короткі терміни, є перевагою проекту "Ямал-Європа-2".

Реклама:

Він підкреслив, що "Ямал-Європа-2" дійсно дуже важливий для таких країн як Польща, Словаччина, Угорщина, тому що реалізація цього проекту підвищить надійність і стабільність поставок газу до цих країн.

"В першу чергу, я хотів би відзначити те, що проект не потребує дуже високих капітальних затрат, це недорогий проект. Друге, це проект, який є високоефективним. У нас на сьогодні є попередні техніко-економічні оцінки цього проекту", - сказав глава "Газпрому".

Він також заявив, що відповідно до меморандуму, який було підписано недавно з польськими колегами в Санкт-Петербурзі, почато роботу з розробки техніко-економічного обґрунтування проекту "Ямал-Європа-2", яку буде завершено до кінця 2013 року.

Як повідомлялося, нещодавно президент Росії Володимир Путін доручив "Газпрому" повернутися до опрацювання проекту газопроводу "Ямал-Європа-2" для поставок газу у Польщу, Словаччину та Угорщину.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: