Економіку єврозони найближчим часом чекає слабке зростання

Вівторок, 14 травня 2013, 18:39

Економічне зростання повернеться в єврозону в другій половині 2013 року, але економісти не очікують його відчутного прискорення щонайменше до 2015 року.

Про це свідчить опитування Reuters.

Єврозона переживає рецесію з кінця 2011 року, і дані, які вийдуть в середу, ймовірно, покажуть, що економіка блоку знову скоротилася в січні-березні на 0,1%.

Однак нове опитування 65 економістів, проведене на цьому тижні, вказує, що ця низка скорочень не нескінченна.

Реклама:

У поточному кварталі економіка, судячи з усього, покаже відсутність динаміки, а в наступні кілька кварталів продемонструє зростання на 0,2%.

Але, оскільки бюджетна економія і безробіття все ще негативно впливають на регіон, мало хто чекає істотного прискорення зростання до 2015 року, особливо, враховуючи глибокі розбіжності між країнами єврозони.

"Перспективи для єврозони похмурі, - сказала Тетяна Фік з британського National Institute of Economic and Social Research. - Члени єврозони демонструють розбіжності в зростанні. Для Греції, Італії, Португалії та Іспанії прогнозується подальше скорочення в 2013 році, тоді як Австрію, Бельгію, Ірландію і Німеччину чекає помірне позитивне зростання".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: