Експерти прогнозують, що нафтовий бум у США задовольнить попит

Вівторок, 14 травня 2013, 15:36

Американська сланцева нафта задовольнить більшу частину нового попиту в наступні 5 років, навіть якщо світова економіка набере обертів, в результаті чого потреба в нафті ОПЕК майже не зміниться в порівнянні з нинішнім рівнем.

Про це йдеться у повідомленні Міжнародного енергетичного агентства, передає Reuters.

"Після декількох років більш швидкого, ніж очікувалося, збільшення північноамериканських запасів, ударні хвилі зростаючого виробництва сланцевого газу і сланцевої нафти в США і розробки нафтоносних пісків у Канаді сягають практично всіх віддалених куточків світового нафтового ринку", - відзначає агентство.

"Хороша новина в тому, що це принесе полегшення ринку, який був досить напруженим протягом декількох років", - йдеться в заяві виконавчого директора агентства Марії ван дер Хевен.

Реклама:

Як повідомлялося, за словами глави "Газпрому" Олексія Міллера, видобуток сланцевого газу в США не приносить прибутку, і ця "мильна бульбашка" скоро лусне.

Як відомо, Міжнародне енергетичне агентство - автономний міжнародний орган в рамках Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Налічує 28 країн-учасниць.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: