"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд обіцяє підтримку соціальним інтернет-проектам

Вівторок, 14 травня 2013, 15:04

Уряд підтримає розробників соціально значущих інтернет-проектів.

Про це прем'єр-міністр Микола Азаров заявив під час зустрічі із переможцями Всеукраїнського хакатону соціально-значущих інтернет-проектів, йдеться у повідомленні Кабміну.

"Мене зацікавили ваші проекти, пов'язані із використанням відкритих урядових даних. Ці проекти, які ви зробили, по-перше, говорять про ваш гарний рівень, по-друге, про те, що в Україні рух хакатон розвивається", - сказав Азаров.

Прем'єр зазначив, що в Україні прийнято закон про доступ до публічної інформації, відповідно до якого громадяни можуть отримати доступ до відкритих джерел інформації протягом 5-ти днів.

Реклама:

За результатами зустрічі прем'єр доручив голові Держінформнауки Володимиру Семиноженку продовжити співпрацю з переможцями конкурсу соціально важливих інтернет-проектів.

Як відомо, хакатон - це захід, під час якого різні спеціалісти в області розробки програмного забезпечення інтенсивно працюють над розв'язанням якоїсь проблеми. Зазвичай хакатони тривають від одного дня до тижня.

Нагадаємо, нещодавно торговельне представництво США в своєму щорічному спеціальному звіті поставило Україну на перше місце в списку країн, що не забезпечують ефективну правову охорону інтелектуальної власності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: