"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НПЗ Курченка планує купити нафту у російського "Лукойлу"

Вівторок, 14 травня 2013, 13:40

Одеський нафтопереробний завод планує до травня 2014 придбати у нафтової компанії "Лукойл" нафти на загальну суму 1,98 млрд доларів.

Про це йдеться у протоколі зборів акціонерів НПЗ від 29 квітня, передають "Українські новини".

Як повідомляється, крім того, НПЗ планує укласти договори на реалізацію нафтопродуктів з травня 2013 по квітень 2014 на суму близько 2,3 млрд доларів.

"Завод підпише договір з компанією "Лукойл Україна "(Київ) на 9,1 млрд гривень, з компанією Litasco SA (Швейцарія, входить до групи "Лукойл") на 1,04 млрд доларів, з компанією "Лукойл-Молдова" - на 91 млн доларів, і з компанією "Лук Авіа Ойл" (Київ, займається реалізацією авіапалива) - на 42 млн доларів", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Крім цього, акціонери Одеського НПЗ схвалили продовження терміну дії договору з компанією SLB Invest Limited (Кіпр), яка раніше відкрила заводу кредитну лінію на 850 млн доларів.

Також НПЗ планує укласти з компанією Soprema Trading Ltd договір на виконання робіт з переробки нафти та виробництва нафтопродуктів на суму 60 млн доларів.

Як повідомлялося, на початку березня 2013 нафтова компанія "Лукойл" підписала з СЕПЭК договір про купівлю-продаж 99,6% акцій "Лукойл-Одеського нафтопереробного заводу".

СЕПЭК об'єднує компанії, що входили раніше до групи "ГазУкраіна", яка спеціалізується на торгівлі скрапленим та природним газом, широким спектром нафтопродуктів та товарів для нафтогазової галузі.

Основний акціонер групи, за офіційною інформацією, - харківський бізнесмен, власник ФК "Металіст", Сергій Курченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!