Facebook хоче придбати ізраїльський мобільний додаток навігації

Понеділок, 13 травня 2013, 12:45

Найбільша у світі соцмережа Facebook веде переговори про купівлю ізраїльського мобільного додатку супутникової навігації Waze.

Про це передає "Комерсант-Україна" з посиланням на ізраїльську ділову газету Calcalist.

За даними газети, сума операції може становити від 800 млн доларів до 1 млрд доларів.

Розпочаті півроку тому переговори вже знаходяться на стадії комплексної перевірки передбачуваного об'єкта вкладень, протокол про наміри вже підписаний.

Реклама:

Waze - безкоштовний навігаційний додаток для мобільних пристроїв, створений в 2008 році ізраїльськими інженерами-програмістами.

Він дозволяє відстежувати ситуацію на дорогах у режимі реального часу, прокладати маршрути, отримувати попередження, попереджати інших водіїв про зміну дорожніх умов.

Для того щоб інформація про ситуацію на дорозі надходила в Waze від конкретного користувача, йому досить просто їхати з включеним додатком, збір інформації буде відбуватися автоматично.

Крім того, користувачі можуть редагувати дорожні карти як на сайті Waze, так і прямо через додаток, який працює з операційними системами Android, iPhone, Symbian, Windows Mobile, J2ME.

Що зручно, Waze підтримує декілька мов, у тому числі російську. Про популярність програми свідчить той факт, що у 2012 році для користувача база Waze збільшилася в 3 рази і досягла 45 млн осіб.

Півроку тому Facebook і Waze стали партнерами, після чого користувачі соцмережі отримали доступ до Waze через свої акаунти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: