"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Американський банк Goldman Sachs звинуватив Bloomberg у шпигунстві

П'ятниця, 10 травня 2013, 17:34

Один з найбільших американських банків Goldman Sachs звинуватив співробітників агентства Bloomberg у шпигунстві за працівниками фінансової організації.

Про це повідомили неназвані джерела в банку, пише "Лєнта.ру" з посиланням на New York Post.

Як стверджує співрозмовник видання, співробітники Bloomberg, пишуть на бізнес-теми, через термінали агентства, до яких підключені працівники Goldman Sachs, можуть отримувати дані про діяльність банкірів і інсайдерську інформацію. Як вказує NYP, одного разу один з репортерів поцікавився у топ-менеджера в Goldman Sachs, чи не покинув банк один з його партнерів. При цьому журналіст мимохідь зауважив, що зараз не підключений до свого терміналу Bloomberg.

Представник Bloomberg заявив, що з урахуванням занепокоєння, вираженого представниками Goldman Sachs, в інформагентстві було вирішено повністю відключити доступ журналістів до опції, що дозволяє обмінюватися інформацією з клієнтами компанії.

Реклама:

Для багатьох банків підключення до терміналів Bloomberg, які відображають безліч даних з фондових ринків, є життєвою необхідністю, оскільки допомагає приймати важливі рішення. За оренду одного терміналу учасники Уолл-стріт платять близько 200 тисяч доларів на рік, вказує газета.

Видання зазначає, що учасники фінансового ринку не раз піддавали критиці і банкірів з Goldman Sachs, - за те, що вони збирають конфіденційну інформацію краще своїх конкурентів. Кілька днів тому, наприклад, швейцарський Credit Suisse звинуватив керівництво Goldman Sachs в тому, що воно прийняло на роботу колишнього топ-менеджера швейцарської групи Агостіно Печі, яка звинувачується у крадіжці секретних даних з Credit Suisse.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: