"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укртрансгаз" за 6 мільярдів купив газ у материнської компанії

П'ятниця, 10 травня 2013, 11:47

ПАТ "Укртрансгаз" уклало угоду з "Нафтогаз України" на постачання до кінця року 1,4 млрд кубометрів газу 537 доларів для забезпечення виробничо-технологічних потреб та власних потреб на 6,01 млрд гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, торги було проведено за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника", оскільки "Укртрансгаз" двічі оголошував відкриті торги і жодного разу на конкурс не було подано двох заявок, мінімально необхідних для цієї процедури торгів.

При цьому "Укртрансгаз" завжди контрактував технологічний газ у "Нафтогаз" по процедурі "в одного учасника". Чому цього разу було вирішено проводити "відкриті торги" - не повідомляється. При цьому "Укртрансгазу" законом дозволено проводити такі закупівлі за неконкурентною процедурою.

Реклама:

У результаті закупівлю газу було здійснено через місяць після того, як 31 березня закінчилась дія минулорічного договору поставки технічного газу.

Нагадаємо, в березні "Нафтогаз України" подав позов до суду про стягнення боргу у розмірі 5,1 млрд гривень зі своєї дочірньої компанії "Укртрансгаз".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!