"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Facebook купить ізраїльську Waze за мільярд

П'ятниця, 10 травня 2013, 10:35

Fасebook готується витратити ще 1 млрд доларів.

Про це пишуть "Вести економіка".

Згідно з повідомленням, черговий метою для придбання стала ізраїльська компанія Waze, яка створила додаток для обміну розташуванням користувачів, інформацією про пробки та ДТП і ціни на бензин на заправних станціях.

За інформацією видання Calcalist, переговори з придбання активів ведуться вже близько півроку, і зараз компаніям вдалося домовитися про основні умови угоди. Facebook і Waze почали співпрацю в жовтні 2012 року, коли користувачі геолокаційного сервісу отримали можливість розповісти про свої пересування друзям у Facebook.

Реклама:

Зараз сервісом користуються близько 47 млн ​​осіб. Якщо операція буде здійснена, то це закріпить позиції Facebook в мобільному сегменті. Судячи з останнього звіту компанії, зараз близько 751 млн з 1,1 млрд активних користувачів соціальної мережі заходять в неї за допомогою смартфонів.

Компанії поки не коментують підготовлювану угоду. Waze буде далеко не першим придбанням Facebook в Ізраїлі.

У 2011 році мережа придбала Snaptu, що розробляє програми для старих моделей телефонів, які підтримують тільки Java, а в 2012 році - Face.com, яка створює алгоритми для автоматичного розпізнавання осіб на фотографіях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!