"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Microsoft та Nokia звинувачують Google в обмеженні конкуренції

Вівторок, 9 квітня 2013, 19:27

Microsoft, Nokia і інші компанії посилили тиск на антимонопольні органи ЄС, оприлюднивши заяву, в якій звинуватили Google в обмеженні конкуренції у мобільній телефонії.

Більше 10 компаній озвучили свої проблеми з Google, до їх числа увійшли - третій за величиною виробник програмного забезпечення у світі Oracle, туристичні сайти Expedia і TripAdvisor, сервіси для шопінгу Twenga, Foundem і adMarketplace, пише Reuters.

Останнім часом Google намагається переконати Єврокомісію закрити дворічне розслідування відносно роботи його пошуковика і уникнути штрафу, розмір якого може досягти 5 млрд доларів або 10% виручки 2012 року.

Спочатку розслідування стосувалося тільки роботи сторінки, призначеної для браузерів звичайних персональних комп'ютерів, однак торік комісар ЄС з антимонопольної політики Хоакін Альмунія повідомив про отримання скарг на роботу Android, найпопулярнішої у світі операційної системи для смартфонів.

Реклама:

Пізніше комісар говорив, що прагне укласти угоду з Google.

Однак скаржники висловили невдоволення повільними темпами розслідування, звинувативши компанію у використанні Android для перенаправлення інтернет-трафіку на свій пошуковик.

"Google використовує свою операційну систему Android як троянського коня для обману партнерів, монополізації мобільної торгівлі та контролю даних споживачів", - зазначив адвокат групи Томас Віньє в заяві.

Єврокомісія відмовилася від коментарів.

Прес-секретар Google Ел Верні сказав, що компанія продовжує працювати у співпраці з регулятором.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!