"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Каськів каже, що держбюджет не фінансує нацпроекти

Вівторок, 9 квітня 2013, 16:07

У держбюджеті не передбачено фінансування національних проектів.

Про це заявив глава Держінвестпроекту Владислав Каськів, представляючи річний звіт агентства.

"Ні в бюджеті цього року, ні в бюджеті минулого року не було передбачено жодної копійки на співфінансування національних проектів. Це факт, не дивлячись на те, що є міф, що агентство у своїй діяльності використовує бюджетне фінансування", - сказав він.

За його словами, державою фінансується тільки мережа перинатальних центрів і "почав фінансуватися нацпроект "Вчасна допомога".

Реклама:

Фінансування інших нацпроектів здійснюється "за результатами діяльності команди нацпроектів і співпраці з приватними інвесторами", заявив чиновник.

Як зазначив Каськів, 17 нацпроектів знаходяться у сфері управління його відомства.

"9 з цих проектів перейшли у фазу практичної реалізації. Зокрема, це "Повітряний експрес", "LNG-термінал", "Відкритий світ", "Якісна вода", "Олімпійська надія", "Нове життя", "Технополіс", "Чисте місто" і "Своєчасна допомога", - сказав він.

За словами чиновника, "юридично зафіксований обсяг інвестицій 3 мільярди 170 мільйонів гривень".

"Це обсяг інвестицій, який на сьогоднішній день передбачений для реалізації національних проектів юридично зобов'язуючими документами. 1,3 млрд гривень залучено за напрямом "Єдине інвестиційне вікно", - зазначив Каськів.

Як повідомлялося, за словами Каськіва, у 2013 році обсяг коштів, залучених під реалізацію нацпроектів у сфері дорожнього будівництва, формування енергонезалежності, а також в агросекторі становитиме не менше 8 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: