"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова хочуть знайти 2 мільярди доларів у енергозбереженні

Вівторок, 9 квітня 2013, 15:07

Уряд збирається скоротити споживання газу в наступному опалювальному сезоні.

У Кабміні під головуванням віце-прем’єра Юрія Бойка та віце-прем’єра Олександра Вілкула пройшла нарада щодо економії газу на підприємствах з виробництва теплової енергії та гарячої води, йдеться у повідомленні на сайті уряду.

"Нам необхідно суттєво зменшити споживання газу наступного опалювального сезону. Ціна питання - близько 2 млрд доларів", - сказав Бойко.

У свою чергу Вілкул зазначив, що скорочення споживання газу можливе за рахунок переведення котельних на альтернативні види палива (наприклад, з використанням вугілля, торфу, деревинних пелет, біогазу та інших джерел енергії).

Реклама:

"Перед кожною областю стоїть завдання суттєво зменшити споживання природного газу підприємствами теплокомуненерго в 2014 році, заміщаючи його іншими енергоносіями", - сказав Вілкул.

Як повідомлялося, Україна залучила китайські інвестиції на реалізацію проектів заміщення газу вугіллям вітчизняного видобування.

Нагадаємо, в кінці липня 2012 року парламент схвалив надання держгарантій на суму 29,5 млрд гривень за кредитом держбанку розвитку Китаю, який Україна планує залучити на програми заміщення споживання газу українським вугіллям.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: