У Присяжнюка обіцяють українцям "дешевий борщ"

Вівторок, 9 квітня 2013, 13:46

Наразі в Україні зберігається стабільна цінова ситуація на ринку овочів.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінагропроду.

Як зазначає прес-служба, така інформація отримана внаслідок дослідження цін на 700 продовольчих ринках України. Загалом, роздрібні ціни на овочі є нижчими від минулорічних, і прогнозується, що стабільна цінова ситуація збережеться і в подальшому.

"Так, відповідно до даних досліджень на продовольчих ринках, роздрібні ціни на картоплю становлять 1,83 гривень за кілограм, що на 6,7% менше, ніж торік. Споживчі ціни на буряк становлять 2,26 гривень за кілограм, що на 7,4% дешевше, ніж минулоріч. Також, порівняно з цінами 2012 року, на 9,7% знизилися ціни на цибулю - до 1,86 гривень за кілограм. Середні ціни на томати становлять 17,19 гривень за кілограм, що на 9% менше, ніж у 2012-му, а огірки сьогодні коштують у середньому 17,82 гривень за кілограм, тобто менше на 14,9% проти минулого року", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Водночас, у прес-службі зазначають, що є продукти, на які ціна дещо піднялася. Наприклад, морква подорожчала протягом минулого року на 3% і наразі коштує 2,71 гривень за кілограм. А роздрібні ціни на капусту становлять 2,21 гривень за кілограм, що через несприятливі минулорічні умови виробництва на 67% вище, ніж у минулому році.

"На сьогодні здійснюються обстеження цін на "борщовий набір" на 700 продовольчих ринках України. При цьому варто зазначити, що ціни на столичних ринках є на порядок вищими порівняно з цінами в регіонах", - сказано у повідомленні.

Як повідомлялося, після більш ніж двомісячної цінової стабільності за два тижні плодовоовочева продукція в Україні подорожчала відразу на 34,7%.

Нагадаємо, зростання оптових цін на овочі "борщового набору" і картоплю за останні 12 місяців досягло 61%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: