У Козака заспокоюють: бензин не подорожчає

Вівторок, 9 квітня 2013, 09:01

Поширена у ЗМІ інформація про подорожчання палива на 6-7 грн внаслідок підвищення акцизного збору не відповідає дійсності.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінінфраструктури, пише "УНІАН".

Згідно з повідомленням, шляховики пропонують ввести поетапне, по мірі економічного зростання, до 2018 року збільшення ставок акцизного збору на нафтопродукти до розмірів, рівних мінімальним європейським.

"Сьогодні оптимізація акцизу на паливо до мінімального європейського рівня - це лише пропозиція Мінінфраструктури та Укравтодору, яка викликане необхідністю збільшення надходжень і виключно цільового спрямування коштів на поліпшення якості доріг в Україні і, відповідно, підвищення безпеки руху", - зазначають у прес-службі.

Реклама:

Згідно з повідомленням, передбачається, що після опрацювання робочою групою та Комісією з реформування дорожньої галузі проект буде розміщений на сайті Мінінфраструктури для публічного обговорення.

"І тільки після врахування зауважень і пропозицій експертів на розгляд уряду буде представлений економічно обгрунтований і зважений проект нормативного акта", - пояснили в прес-службі.

Як повідомлялося раніше, Мінінфраструктури готове винести на розгляд уряду питання про підвищення акцизів на нафтопродукти у відповідності з європейськими стандартами.

Акциз на нафтопродукти був введений в 2011 році, до цього діяв транспортний збір з кожного автовласника.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: