Влада може стежити за фінансуванням неурядових організацій - Путін

Понеділок, 8 квітня 2013, 16:12

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що влада має право стежити за іноземним фінансуванням неурядових організацій.

Так Путін на зустрічі з канцлером Німеччини Анґелою Меркель пояснив численні обшуки в таких організаціях, проведені останнім часом у російських містах, пише "Радіо свобода".

"Що стосується свободи роботи цих організацій, то її ніяк не обмежують. Хочу на цьому наголосити. Їм потрібно лише зареєструватися", – сказав Путін.

За його словами, неурядові організації в Росії отримали майже один мільярд доларів з початку 2013 року. Як заявив Путін, ці кошти потрібно було б використати для допомоги країнам із фінансовими проблемами, таким, як Кіпр.

Реклама:

Зі свого боку, Меркель висловила занепокоєння Німеччини через обшуки в неурядових організаціях в Росії і вкотре висловилася за розвиток громадянського суспільства.

Влада Росії збирає документи про реєстрацію і фінансування у сотень неурядових груп. Влада заявляє, що перевіряє, чи дотримуються організації нового законодавства про іноземне фінансування.

Частина нових законів містить зобов’язання для неурядових організацій офіційно реєструватися як "іноземні агенти", якщо вони отримують фінансування з-за кордону і займаються діяльністю, яку влада вважає політичною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: