Google може купити месенджер за мільярд доларів

Понеділок, 8 квітня 2013, 15:33

Інтернет-гігант Google веде переговори про купівлю месенджера WhatsApp, що дозволяє спілкуватися власникам смартфонів на різних платформах, приблизно за 1 млрд доларів.

Про це передають "Ведомости" з посиланням на сайт Appleinsider.

Купівля WhatsApp повинна допомогти Google уніфікувати розрізнені сервіси миттєвих повідомлень, такі як Google Voice, Google Hangouts і Google Talk.

WhatsApp надає альтернативу sms-і mms-повідомленням, передаючи текст і картинки через інтернет. Користувач оплачує лише використовуваний для передачі повідомлень інтернет-трафік згідно тарифів свого оператора.

Реклама:

Простота і підтримка всіх поширених мобільних платформ забезпечують WhatsApp більшу популярність. Зокрема, вже кілька місяців WhatsApp Messenger лідирує в рейтингу платних додатків для iPhone в російському сегменті інтернет-магазину Apple App Store.

Версія програми для iPhone коштує 0,99 долара. За словами представників WhatsApp, кожен день користувачі сервісу відправляють один одному більше 1 млрд повідомлень.

Техноблог Cnet зазначає, що WhatsApp дотримується політики свободи від реклами і поки незрозуміло, чи зміниться вона після придбання Google.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: