Євросоюз висунув нові вимоги до труби "Газпрому"

Понеділок, 8 квітня 2013, 14:25

У Європейському енергетичному співтоваристві наполягають, що всі інфраструктурні проекти, подібні трубопроводу "Ямал-Європа-2" на території Польщі, повинні відповідати вимогам Третього енергопакету.

Про це повідомив директор секретаріату Енергетичного співтовариства Янез Копач, коментуючи меморандум між Москвою і Варшавою про реалізацію проекту "Ямал-Європа-2" через територію Польщі, пише ZN.UA.

"Секретаріат Енерготовариства поки офіційно не проінформований про проект будівництва трубопроводу "Ямал-Європа-2" через територію Польщі. Але хочу підкреслити, що всі подібні інфраструктурні проекти на території ЄС повинні відповідати вимогам Третього енергопакету", - заявив секретар ЕС.

Зокрема, зазначив Копач, йдеться про вимогу вільного доступу третіх сторін до транспортних потужностей, до ринкових принципів формування цін на товари і послуги. "

Реклама:

"Цього ЕК буде вимагати і від "Південного потоку", - додав він.

Нагадаємо, 5 квітня російський "Газпром" оголосив про підписання з польським Europolgaz меморандуму про взаєморозуміння, документ передбачає реалізацію проекту "Ямал-Європа-2" через територію Польщі в напрямку Словаччини та Угорщини потужністю не менше 15 млрд куб. м газу в рік.

Однак президент Польщі Туск відмовився коментувати підписання меморандуму з "Газпромом", заявивши, що нічого про це не знає.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!