Прибуток Samsung складе 7,7 мільярда

Понеділок, 8 квітня 2013, 11:09

Операційний прибуток Samsung Electronics складе за підсумками I квартал 2013 року 7,7 млрд доларів і на 53% перевищить показник річної давності.

Про це йдеться в прогнозах корейської корпорації, пишуть "Ведомости".

Як повідомляється, раніше її прогнози були менш оптимістичними, а в п'ятницю акції Samsung подорожчали на 0,13%. Не так уже й мало, враховуючи, що за три останні місяці її папери подешевшали на 3% через побоювання інвесторів, що зростання на ринку смартфонів буде сповільнюватися. Котирування головного конкурента Samsung - американської Apple впали за той же час на 20%.

Квартальна виручка південнокорейської компанії за рік зросла, згідно з тими ж прогнозними оцінками, на 15% до 46 млрд доларів. Одним з головних факторів зростання стало збільшення продажів недорогих смартфонів.

Реклама:

За даними аналітиків, які наводить Reuters, з січня по березень 2013 Samsung продала близько 70 млн смартфонів, тоді як у попередньому IV кварталі 2012 року її продажі склали 63 млн пристроїв.

У Apple продаж iPhone в попередньому кварталі знизився приблизно на 30% до 30 млн апаратів.

Незважаючи на поліпшення прогнозу Samsung з прибутку, минулий квартал виявився першим за останні півроку, коли компанії не вдалося побити власний рекорд прибутковості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: