Влада виділила 167 мільйонів на лізинг сільгосптехніки

Неділя, 7 квітня 2013, 12:44

У держбюджеті на 2013 рік передбачено 166,8 мільйона гривень на фінансовий лізинг вітчизняної сільгосптехніки.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, передає прес-служба.

"Ми розуміємо, що забезпечення аграріїв сучасною технікою є невідкладним завданням, яке допоможе мінімізувати втрати під час збору врожаю. Однак дрібним сільгоспвиробникам важко придбати необхідну техніку самотужки. Тому механізм фінансового лізингу в цьому випадку є одним із найефективніших. Так, у 2013 році на програми лізингу вітчизняної сільгосптехніки з держбюджету виділено 166,8 млн гривень", - поінформував Присяжнюк.

Міністр також наголосив, що зараз держава активно працює над удосконаленням механізмів державної підтримки придбання сучасної сільгосптехніки вітчизняного виробництва. Так, відповідно до Програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки, цьогоріч передбачено збільшення видатків на фінансовий лізинг. І це дасть змогу аграріям вже в цьому році отримати понад 4 тисячі сучасних сільгоспмашин.

Реклама:

Водночас, очільник відомства зазначив, що урядом також затверджено комплексну Державну цільову програму реалізації технічної політики в агропромисловому комплексі до 2015 року. І цей документ є базовим для розвитку галузі сільгоспмашинобудування.

"Ми поставили перед собою завдання щодо виробництва конкурентоспроможної сучасної техніки на вітчизняних заводах і забезпечення нею сільськогосподарських виробників за доступними цінами. Зокрема, в 2013 році планується виробити близько 400 зернозбиральних комбайнів", - наголосив Присяжнюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: