Комунальники обікрали державу майже на 6 мільйонів гривень

Неділя, 7 квітня 2013, 10:45

У Сумах податківці викрили підприємство комунальної власності, посадові особи якого обдурили державу майже на 6 млн гривень.

Про це повідомила співробітник штабу управління податкової міліції в Сумській області Наталія Шаповал, передає "УНІАН".

За її словами, податківці встановили, що посадові особи комунального підприємства впродовж 2011-2012 років з метою формування незаконного податкового кредиту та штучного завищення валових витрат укладали договори підряду та субпідряду з підконтрольними їм суб'єктами господарювання. При цьому підрядники не мали в штаті кваліфікованих кадрів, які б виконували зазначені ремонтно-будівельні роботи, а лише управлінський персонал.

Шаповал зазначила, що серед засновників підконтрольних комерційних структур виявилися особи, які раніше були засудженні за скоєння економічних злочинів. Тому в ході перевірки встановлено факти перерахування коштів на рахунки сумнівних суб'єктів господарювання за роботи і послуги, які фактично ними не виконувалися. При цьому для розрахунків за тіньовими схемами використовувалися кошти сумського товариства.

Реклама:

"Злочинні дії службових осіб призвели до недонадходження до бюджету 5,7 млн гривень податків до бюджету: 2,5 млн гривень податку на додану вартість та 3,2 млн гривень податку на прибуток", - повідомила Шаповал.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: