"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Козака кажуть, що більшість автобусів в Україні є небезпечними

Субота, 6 квітня 2013, 11:22

Український пасажирський автомобільний транспорт потребує масштабного оновлення рухомого парку.

Про це йдеться у повідомленні Мінінфраструктури.

За даними відомства, лише 44% від загальної кількості автобусів відповідають усім нормам безпеки для перевезення пасажирів.

"В Україні 20,3 тис пасажирських автоперевізників - вони мають 85,7 тис автобусів. З них критичної зношеності сягнули: 200 автобусів, які експлуатуються більше 34 років, 1200 – від 29 до 33 років, 3600 – від 24 до 29 років, 7900 – від 19 до 24 років", - сказано у повідомленні.

Реклама:

У міністерстві також зазначили, що за оцінками експертів, кількість автобусів, які використовуються для пасажирських перевезень без отримання належних дозвільних документів, може сягати більше 160 тисяч.

"Такі "нелегальні" перевізники не забезпечують потрібного рівня комфорту та безпеки, а також дедалі частіше потрапляють у дорожньо-транспортні пригоди через низький фаховий рівень водіїв, неналежні умови їх праці, незадовільний стан транспортних засобів та невиконання вимог щодо умов перевезення пасажирів", - повідомили у Мінінфраструктури.

"Наразі Мінінфраструктури співпрацює з Мінфіном щодо зниження відсоткової ставки та часткової компенсації відсотків при оновленні транспортних засобів", - розповів перший заступник міністра інфраструктури Костянтин Єфименко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: