"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Nokia зачинила свій найбільший у світі магазин

П'ятниця, 5 квітня 2013, 18:52

Фінська компанія Nokia в кінці березня закрила свій магазин в Шанхаї, який позиціонувався як найбільший у світі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби виробника телефонів, пише "Лєнта.ру" з посиланням на ZDNet.

Раніше інформація про те, що магазин закритий, з'явилася в місцевій пресі, проте в самій Nokia ситуацію з шанхайським роздрібним відділенням не коментували.

Тепер в Nokia пояснили, що закривають магазин в рамках скорочення витрат. При цьому закриття флагманського магазина не означає, що фіни хочуть піти з китайського ринку: продажі смартфонів Nokia будуть здійснюватися в подальшому через посередників або через сайт компанії.

Реклама:

Продажі Nokia в Китаї за 2012 впали майже в чотири рази: якщо в останньому кварталі 2011 року вони становили 1 млрд доларів, то за той же період наступного року - тільки 213 млн доларів. При цьому Nokia продовжує вважати Китай ключовим для себе ринком, а China Mobile (найбільшого стільникового оператора в світі) - ключовим партнером.

Nokia розробила жорстку програму скорочення витрат в 2012 році на тлі втрати значної частки ринку. Зокрема, фіни ухвалили рішення скоротити 10 тисяч робочих місць і продати свою штаб-квартиру в місті Еспоо.

Крім того, компанія запропонувала акціонерам відмовитися від дивідендів, які вони отримували щорічно з 1989 року. Також була серйозно скорочена мережа магазинів компанії по всьому світу - зокрема, Nokia відмовилася від свого флагманського магазина в Москві на Тверській вулиці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: