Фірташ вкладе 300 мільйонів доларів в "Кримський Титан"

П'ятниця, 5 квітня 2013, 15:13

Група компаній Group DF вкладе 300 мільйонів доларів в нове виробництво на "Кримському Титані".

Про це йдеться в повідомленні компанії.

"Ми починаємо будувати нове виробництво вже в цьому році, і до 2015 року інвестуємо в цей проект близько 300 млн доларів", - повідомив голова hади Group DF Дмитро Фірташ.

"Наш план - виробляти на "Кримському Титані" 240 тис тонн діоксиду титану на рік, а це вже близько 4% світового ринку", - підкреслив Фірташ.

Реклама:

Згідно з повідомленням, техніко-економічне обгрунтування (ТЕО) проекту розробляється у співпраці з провідними консультантами і проектними інститутами, такими як Hatch і TZMI.

"Ми встановимо сучасне європейське обладнання, що дозволяє нам за якістю продукції випередити Китай, який сьогодні найбільш активно в світі розвиває своє титанове виробництво", - повідомив керівник титанового бізнесу Group DF Олександр Вотінцев.

"Близько 80% продукції ми експортуємо. Серед наших клієнтів - великі світові виробники фарб, пластику і паперу",-додав Вотінцев.

Програма інвестицій в "Кримський Титан" - частина програми Group DF з розвитку титанової галузі України, для реалізації якої група планує залучити 2,5 млрд доларів до 2017 року. Раніше в березні 2013 року Group DF оголосила про плани будівництва двох нових виробництв титанового шлаку і титанової губки на "Запорізькому титано-магнієвому комбінаті", йдеться в повідомленні.

В даний час група працює над консолідацією української титанової галузі в вертикально-інтегрований холдинг, що здатний ефективно конкурувати на світових ринках і вивести Україну в число провідних світових виробників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: