ЄБРР "виділив" Україні фахівця для боротьби з корупцією

П'ятниця, 5 квітня 2013, 13:44

На запрошення Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в середині квітня до Києва приїде експерт по боротьбі з корупцією - президент Базельського інституту управління Марк Піт.

Про це повідомили два незалежних джерела, одне з яких працює в апараті Кабміну, пише Forbes.

За даними видання, завдання Піта - розробити план вирішення проблеми корупції для України.

Базельський інститут управління спеціалізується на дослідженні методів боротьби з корупцією в бізнесі і державних органах, впровадженні кримінального законодавства, боротьбі з відмиванням грошей і розшуку вкрадених активів.

Реклама:

Серед відомих розробок інституту, наприклад - Basel AML Index, що оцінює країни за рівнем схильності до відмивання грошей та прозорості фінансових потоків.

Сам 60-річний Марк Піт - професор кримінального права, який усе життя присвятив дослідженню причин, механізмів "роботи" і способів боротьби з корупцією у всіх її проявах.

На початку своєї кар'єри розробляв у швейцарському Міністерстві юстиції і поліції законодавство по боротьбі з відмиванням грошей, організованою злочинністю і корупцією, потім працював в FATF, а з 1990 року очолює робочу групу ОЕСР з проблем хабарництва, а з 2008 року консультує Світовий банк.

В Україні плануються зустрічі Піта з членами уряду і бізнесу.

У тому числі з міністром доходів і зборів Олександром Клименком, головою Мінфіну Юрієм Колобовим і Мінекономрозвитку Ігорем Прасоловим.

Результатом зустрічей повинні стати детальні рекомендації Піта для уряду України, впровадження яких дозволило б покращити ситуацію в цьому питанні.

У фінальному результаті, на основі порад фахівця, уряд, бізнес і ЄБРР, як очікується, домовляться про спільну роботу з проблеми боротьби з корупцією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!