"Газпром" підписав меморандум про газопровід в обхід України

П'ятниця, 5 квітня 2013, 12:34

Голова правління "Газпрому" Олексій Міллер і керівник Europol Gaz Мирослав Добрут підписали в Санкт-Петербурзі меморандум про взаєморозуміння.

Про це йдеться у повідомленні "Газпрому", передають "Ведомости".

"Документ передбачає реалізацію проекту "Ямал-Європа 2" через територію Польщі в напрямку Словаччини та Угорщини потужністю не менше 15 млрд куб. м газу в рік. Техніко-економічне обгрунтування проекту має бути підготовлено протягом шести місяців", - йдеться в повідомленні.

EuroPol Gaz є власником газопроводу "Ямал - Європа" на території Польщі протяжністю 684 км. Основними акціонерами EuroPol Gaz є "Газпром" і польський газовий монополіст PGNiG SA.

Реклама:

Передбачається, що друга гілка буде побудована в 2018-2019 роках, а її пропускна спроможність становитиме 15 млрд куб. м (по "Ямал - Європа 1" можна прокачувати до 33 млрд куб. м).

Як повідомлялося, за даними джерел ЗМІ, переговори між Україною і Росією про створення консорціуму для управління українською ГТС припинені.

Як відомо, "Газпром" готує черговий проект газопроводу в обхід України.

Нещодавно президент Росії Володимир Путін доручив "Газпрому" повернутися до опрацювання проекту газопроводу "Ямал - Європа 2" для "підвищення надійності газопостачання" Польщі, Словаччини та Угорщини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: