Інвесторам рекомендують вкладатися в Харківську та Львівську області

П'ятниця, 5 квітня 2013, 11:25

Іноземним інвесторам рекомендують вкладати кошти в бізнес-проекти Харківської та Львівської областей, уникаючи вкладень у підприємства Чернівецької області.

Підготовлений за замовленням уряду рейтинг інвестиційної привабливості регіонів покликаний стати картою для компаній, що погано орієнтуються в українських реаліях, пише "Комерсант-Україна".

Харківська область, випередивши Львівську й Донецьку, посіла першу позицію в рейтингу інвестиційної привабливості регіонів, що підготував Інститут економічних досліджень і політичних консультацій.

Четверте місце в рейтигу зайняв Київ, а замикає топ-5 Дніпропетровська область.

Реклама:

Низьку оцінку Києва глава правління Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський пояснив високими вимогами місцевого бізнесу.

Найгіршими виявилися Чернівецька область і Севастополь. Високий рейтинг Харківської області пояснюється хорошими позиціями в категорії "жорсткі чинники": індекси природних, трудових і інфраструктурних ресурсів, зміна яких малоймовірна і в короткостроковій, і в середньостроковій перспективі.

У рейтингу "жорстких чинників" лідирують також Дніпропетровська та Донецька області, а замикає його також Севастополь і Чернівецька область.

При цьому Харківська область лідирує відразу в чотирьох субрейтингах: природних і трудових ресурсів, рівні інфраструктури та освіти. Київ лідирує тільки в індексах інноваційного капіталу, споживчого та бізнес-сегментів.

"М'які фактори" включають діловий клімат, рівень корупції та прозорість влади.

Рейтинг регіонів, оцінених за цим факторам, за словами Бураковського, більш залежний від роботи місцевої влади.

Кращі оцінки отримала Львівська область, яка випередила Харківську та Луганську. Регіони, що є лідерами економіки, зайняли в рейтингу "непризові" місця: Київ - 6-е, Донецька область - 7-е, Дніпропетровська - 14-е. Замикають список Запорізька та Чернівецька області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: