"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Влада оштрафувала "Миколаївобленерго" на 100 мільйонів

П'ятниця, 5 квітня 2013, 10:26

Тимчасовою адміністративною колегією Антимонопольного комітету оштрафовано ПАТ "Миколаївобленерго" за порушення законодавства про захист економічної конкуренції на 100 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні комітету.

"ПАТ "Миколаївобленерго" всупереч вимогам нормативно-правових актів у сфері енергетики опломбовувало ручки керування дооблікових автоматичних вимикачів, встановлених разом з електролічильниками в щитах обліку на фасадах приватних будинків мешканців Миколаївської області, та вимагало необґрунтовану оплату витрат від споживачів на повторне підключення до мережі", - сказано у повідомленні.

У комітеті повідомили, що дії ПАТ "Миколаївобленерго" містять ознаки зловживання монопольним становищем на ринку постачання електричної енергії населенню, та могли б призвести до ущемлення інтересів споживачів, і були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.

Реклама:

"ПАТ "Миколаївобленерго" зобов’язано оприлюднити за власні кошти резолютивну частину рішення колегії щодо вчинення ним порушення законодавства про захист економічної конкуренції та накладення на нього штрафу в офіційному друкованому засобі масової інформації Миколаївської області у місячний строк з дня отримання цього рішення", - зазначили у комітеті.

Як відомо, 15,8% "Миколаївобленерго" належить енергопостачальній компанії "Херсонобленерго", а 70% акцій компанії передано до статутного фонду Національної акціонерної компанії "Енергетична компанія України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!