Залізниця взяла в борг сотні мільйонів у Януковича, Тігіпка, Новинського

П'ятниця, 5 квітня 2013, 09:36

ДП "Придніпровська залізниця" у березні 2013 року уклало низку угод з банками на залучення кредитних ресурсів на загальну суму 440 млн гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Загальна вартість обслуговування кредитів становитиме майже 122 млн гривень.

ПАТ "ТАСкомбанк" народного депутата від Партії регіонів Сергія Тігіпка надасть два кредити. Доларовий кредит на суму, еквівалентну 50 млн гривень, надано на три роки під 12% річних і щорічну комісію 0,7%. Ще один однорічний кредит у розмірі 20 млн гривень коштуватиме 23% річних.

Реклама:

Також два однорічні кредити у розмірі 60 млн гривень і 100 млн гривень надасть ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" під 21,5% річних.

ПАТ "Акціонерний банк "Експрес-Банк" відкрив залізниці трирічний кредит у розмірі 40 млн гривень під 22,5% річних.

ПАТ "Банк Форум", нещодавно придбаний бізнес-парнером Ріната Ахметова Вадимом Новинським, надасть однорічний кредит у розмірі 20 млн гривень під 23% річних.

Державний ПАТ АБ "Укргазбанк" надасть однорічний кредит 50 млн гривень під 22,5% річних.

ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку" Олександра Януковича надасть однорічний кредит у розмірі 100 млн гривень під 21% річних.

Нагадаємо, в 2012 році банк Олександра Януковича виграв тендери регіональних залізниць і інших державних і комунальних підприємств на кредити на загальну суму близько 500 млн гривень. Також "ВБР" надав кредит аеропорту "Сімферополь" у розмірі 2 млн доларів.

Окрім цього в 2012 році закупівельний підрозділ "Укразалізниці" – "Укрзалізничпостач" – перевів свої рахунки для отримання тендерних гарантій у "Всеукраїнський банк розвитку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!