В Україні обсяг "сірих" мобільних телефонів сягнув 17%

Четвер, 4 квітня 2013, 17:59

Обсяг "сірих" мобільних телефонів на українському ринку вже може сягати від 15 до 17%.

Про це заявив начальник Українського державного центру радіочастот Павло Слободянюк в інтерв’ю журналісту одного з центральних ЗМІ, передає прес-служба.

За його словами, причиною є відсутність норми законодавства щодо обов’язкового відключення терміналів, законність походження яких в Україні не підтверджено.

Характеризуючи стан ввезення з-за кордону радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, керівник УДЦР відзначив, що суттєве зменшення в 2012 році, у порівнянні з 2011 роком, кількості законно ввезених мобільних терміналів напряму пов’язане із затягуванням вирішення на законодавчому рівні питання щодо відключення незаконно ввезених та викрадених мобільних телефонів.

Реклама:

"Починаючи з другої половини 2011 року, спостерігається поступове зменшення кількості мобільних телефонів, які надійшли в Україну у законний спосіб. В 2012 році їх кількість зменшилася, за оцінками аналітиків ринку, ще на 12 - 13 % від попереднього року. Тобто відбувається збільшення обсягу "сірого" ринку", - зазначив Слободянюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: