У Азарова беруть під контроль погашення заборгованостей по зарплаті

Четвер, 4 квітня 2013, 15:42

Уряд посилить контроль над виповненням графіку погашення заборгованостей по заробітній платі.

Про це повідомив віце-прем'єр Олександр Вілкул під час засідання урядової селекторної наради з питань погашення заборгованості по зарплаті, передає "УКРІНФОРМ".

"За три роки, з березня 2010, заборгованість по заробітній платі знижено на 44% з більш ніж 1,7 млрд гривень, до 978 млн гривень. Уряд посилює контроль над виповненням графіку погашення заборгованостей по заробітній платі. Нажаль останні три місяці ми маємо негативну тенденцію, і повинні посилювати роботу. Деякі підприємства зовсім знахабніли і не думають про людей. Уряд знайде механізм привести їх до відповідальності", - сказав він.

За словами Вілкула, за 2011-2012 роки, судами розглянуті і прийняті відповідні рішення по 1,305 кримінальних справ пов'язаних із заборгованістю по заробітній платі. Зараз правоохоронними органами розслідується 1,505 кримінальних справ пов'язаних з несвоєчасною виплатою заробітної плати.

Реклама:

Як відомо, 3 квітня ВР у першому читанні прийняла законопроект про встановлення пені у разі невиплати заробітної плати, стипендій, пенсій чи інших установлених законом виплат, або їх затримки.

Нагадаємо, згідно з інформацією Держстату заборгованість з виплати заробітної плати в Україні на 1 лютого 2013 склала 1,005 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!