Депутати хочуть встановити пеню за невиплату зарплат, пенсій і стипендій

Четвер, 4 квітня 2013, 15:22

Рада прийняла в першому читанні законопроект про встановлення пені у разі невиплати заробітної плати, стипендій, пенсій чи інших установлених законом виплат, або їх затримки.

За відповідний законопроект № 2547, авторами якого виступиили Петро Симоненко (КПУ) та Петро Цибенко (КПУ), проголосувала більшість народних депутатів в першому читанні.

Відповідно до законопроекту, пропонується дозволити звільнення особи від кримінальної відповідальності за діяння, передбачені Кримінальним кодексом у разі, якщо така особа до притягнення до кримінальної відповідальності повністю виплатить заробітну плату, а також виплатить у повному розмірі пеню за період затримки виплати.

"Пропонується також встановити, що розмір пені, яка виплачується громадянам у зв'язку з невиплатою або затримкою виплати, встановлюється у розмірі 0,5% від неотриманої суми заборгованості за кожен день затримки виплати", - йдеться в пояснювальній записці.

Реклама:

Нагадаємо, згідно з інформацією Держстату заборгованість з виплати заробітної плати в Україні на 1 лютого 2013 склала 1,005 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!