"Регіонал" пропонує Раді збільшити податок на землю

Четвер, 4 квітня 2013, 09:09

Депутат Віктор Жеребнюк (Партія регіонів) запропонував парламенту переглянути принципи сплати і ставки сільськогосподарського фіксованого податку.

Депутат зареєстрував законопроект №2683, яким ініціює його зарахування до місцевих бюджетів, тоді як зараз цей податок надходить до держбюджету, пише "Комерсант-Україна".

Крім того, ставку податку для сільгоспвиробників, які мають у своєму розпорядженні більше 100 га ріллі, сіножатей або пасовищ, запропоновано збільшити практично у вісім разів - з 0,15% до 1,15% від нормативної оцінки 1 га. Для землевласників до 100 га ставка залишиться незмінною - 0,15%.

За оцінкою Жеребнюка, обсяг сплаченого податку збільшиться майже на 6 млрд гривень. За його даними, платники фіксованого податку, які мають у розпорядженні землі площею понад 100 га, використовують всього 25 млн га. Реформування податку передбачено національним планом реформ президента на 2013 рік.

Реклама:

Як повідомлялося, Мінфін пропонує зобов'язати фізосіб сплачувати податок за землю в разі перевищення встановленого розміру ділянки в 15 - кратному розмірі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: