Росія вимагає від України погасити борги з ПДВ на сотні мільйонів

Вівторок, 30 квітня 2013, 19:36

Росія попросила Україну погасити заборгованість з ПДВ за поставлену на експорт продукцію українським підприємствам за участю російського капіталу.

Про це йдеться у протоколі засідання підкомісії з питань торговельно-економічного співробітництва комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється в протоколі, російська сторона, зокрема, попросила відшкодувати наявну заборгованість з ПДВ компаніям групи "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) – близько 668,2 млн доларів, в тому числі аванс з податку на прибуток, пов'язаний з розрахунком ПДВ.

Крім того, російська сторона попросила погасити заборгованість перед підприємствами групи "Лукойл" - близько 103,47 млн доларів і ПАТ "Луганськтепловоз" – близько 50 млн доларів.

Реклама:

"Російська сторона звертає увагу на необхідність виконання щодо українських компаній за участю російського капіталу (російським інвесторам) діючих норм українського законодавства в частині відшкодування експортного ПДВ", - сказано в протоколі.

У свою чергу, українська сторона проінформувала про відсутність бюджетної заборгованості - сум, які підтверджені перевіркою та не відшкодовані у встановлений термін.

Нагадаємо, у Міндоходів нещодавно повідомили, що з початку року на рахунки платників відшкодовано 13,7 млрд гривень податку на додану вартість.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!