"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch присвоїло рейтинг "Лемтрансу" Ахметова

Вівторок, 30 квітня 2013, 16:11

Рейтингове агентство Fitch присвоїло експедиторській компанії "Лемтранс", що підконтрольна Рінату Ахметову, довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній і національній валютах "B" зі стабільним прогнозом.

Про це йдеться у повідомленні агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

Як говориться в повідомленні, рейтинги підтримуються його статусом найбільшого приватного українського залізничного оператора з 15,288 тис піввагонів і 18% часткою ринку.

Fitch додає, що контрольовані СКМ енергетичний холдинг ДТЕК і гірничо-металургійна група "Метінвест", що також мають рейтинги "B" зі стабільним прогнозом, згенерували 75% доходу "Лемтранс" в 2012 році.

Реклама:

Згідно із даними агентства, "Лемтранс" в 2012 році перевіз 51 млн тонн вантажів, що на 65% перевищує показник 2010 року. Компанія має намір збільшити свій парк до 20 тис піввагонів і контролювати 31% ринку до 2015 року.

Нагадаємо, в жовтні 2012 року група СКМ Ріната Ахметова збільшила свою частку в статутному капіталі найбільшого в Україні вантажного залізничного перевізника "Лемтранс" до 100%.

Як відомо, компанія "Лемтранс" разом з державою володіє оператором лізингових послуг "Укртранслізинг". 

Як писала "Українська правда", раніше 60% "Лемтрансу" належали структурам близьким до Ріната Ахметова, а 40% фірмам у яких простежувалися зв'язки з президентом Віктором Януковичем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: