"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Арбузов просить ЄС відновити бюджетну підтримку адмінреформи

Вівторок, 30 квітня 2013, 11:49

Україна пропонує ЄС відновити секторальну бюджетну підтримку проведення адміністративної реформи.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну

Згідно з повідомленням, під час зустрічі в Брюсселі першого віце-прем'єра Сергія Арбузова з віце-президентом Європейської комісії, комісаром з питань міжінституційних відносин та управління Мароша Шефчовічем Арбузов запропонував Єврокомісії повернутися до розгляду питання про можливість надання Україні секторальної бюджетної підтримки.

Кошти планується направити на реалізацію адміністративної реформи відповідно до європейських стандартів, йдеться в повідомленні.

Реклама:

Арбузов зазначив, що українська система надання адміністративних послуг недосконала і все ще потребує модернізації, а уряд активно працює над завершенням її реформування.

За словами першого віце-прем'єра, проведення адміністративної реформи супроводжується корінними змінами в системі надання адміністративних послуг, яка в останні роки характеризувалася рядом недоліків.

"У жовтні минулого року ВР прийняла закон "Про адміністративні послуги", який визначив правові засади реалізації прав і свобод фізичних та юридичних осіб сфері адміністративних послуг, організаційне забезпечення їх надання, основні вимоги до їх надання", - зазначив він.

Арбузов підкреслив, що продовження реформи ще вимагає внесення змін до законодавства, зокрема на рівні відомчих та урядових актів.

Крім того, уряд має намір посилити відповідальність чиновників усіх рівнів за порушення в сфері надання адміністративних послуг.

Також на зустрічі сторони обговорили питання внутрішньополітичної та економічного розвитку України, зокрема питання виконання умов ЄС, висунутих на саміті "Україна - ЄС" у лютому, необхідних для підписання угоди про асоціацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!