"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Попит населення на казначейські зобов'язання впав - експерти

Середа, 3 квітня 2013, 18:13

На початок березня 2013 року Мінфін зміг продати населенню казначейських зобов'язань лише на 6 млн доларів із загального обсягу 100 млн доларів.

Про це сказано у звіті аналітиків "Ерсте банку".                                                                                                                    

"Зниження девальваційних очікувань і висока прибутковість депозитів у національній валюті завадили уряду завершити розміщення паперів до кінця лютого, як було заплановано раніше. Втім, очікується, що попит на цінні папери зросте на тлі зниження процентних ставок за депозитами", - заявив аналітик Ігор Жолонківський.

Експерти зазначили, що у 2013 році заплановано 3-4 виходи на зовнішній ринок, в результаті яких уряд має намір залучити 4-5 млрд доларів, при цьому 1 млрд доларів вже було залучено в лютому.

Реклама:

На думку аналітиків, зважаючи на значні майбутні виплати в іноземній валюті у другому кварталі, Україна може випустити єврооблігації вже у квітні - на початку травня.

"Наразі позикові гроші на світовому ринку рекордно дешеві, при цьому Україна забезпечує одну з найвищих доходностей за борговими паперами", - пояснив Жолонківський.

За його словами, зараз у банків достатньо валюти, тому вони охоче її інвестують у валютні ОВДП, дохідність яких на хвилі високого попиту знижується з кожним аукціоном.

Нагадаємо, уряд доручив Мінфіну випустити казначейські зобов'язання обсягом 200 млн доларів терміном обігу 24 місяці номінальною вартістю 500 доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: