Законопроект про боротьбу з офшорами буде доопрацьований

Середа, 3 квітня 2013, 17:58

Законопроект про трансфертне ціноутворення буде доопрацьований, і через два тижні внесений знову на розгляд уряду.

Про це "Економічні правді" повідомило джерело у Верховній раді.

"Депутати від різних фракцій висунули велику кількість пропозицій до документа, запропонованого Міндоходов, і за пропозицією глави податкового комітету Ради Віталія Хомутинника буде створена робоча група, що за два тижні доопрацює його з урахуванням всіх конструктивних пропозицій", - сказав співрозмовник.

Нагадаємо, 12 березня 2013 року прем’єр-міністр Микола Азаров підписав для внесення до парламенту законопроект про контроль за трансфертним ціноутворенням.

Реклама:

Як повідомлялося, у законопроекті про трансфертне ціноутворення передбачена можливість до 1 січня 2018 року для металургійної галузі та АПК скористатися певним послабленням в системі держконтролю.

Крім того, згідно із законопроектом, контроль трансфертних цін буде здійснюватися в тому випадку, якщо сукупний обсяг операцій з контрагентом перевищив 50 млн гривень в рік.

Бізнес буде подавати звітність раз на рік - до 1 травня наступного за звітним року. При цьому в проекті закону передбачено, що податківці не мають права перевіряти ціноутворення в контрольованих операціях у межах звичайної податкової перевірки.

За словами глави міндоходів Олександра Клименка, закон про трансфертне ціноутворення принесе Україні в перший рік 0,5 млрд гривень додаткових надходжень.

Раніше перший віце-спікер Верховної ради Ігор Калєтнік заявив, що законопроект про трансфертне ціноутворення треба суттєво доопрацювати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: