МВФ вирішив дати Кіпру мільярд євро

Середа, 3 квітня 2013, 15:29

Внесок МВФ в програму допомоги Кіпру становитиме 1 млрд євро.

За словами глави МВФ Крістін Лагард, фонд досяг угоди з кіпрськими владою за економічною програмою, передає "ЛігаБізнесІнформ" з посиланням на Bloomberg.

Внесок МВФ буде полягати в наданні Кіпру трирічного кредиту на суму близько 1 млрд євро, заявила Лагард. Вона чекає схвалення досягнутих домовленостей виконавчою радою МВФ на початку травня.

Директор-розпорядник МВФ відзначила також, що програма допомоги складається з декількох етапів.

Реклама:

Вона покликана вирішити проблеми двох найбільших банків країни, передбачає серйозні заходи бюджетної консолідації, частина з яких включена до бюджету на цей рік. Уряд Кіпру вже здійснив низку серйозних реформ в механізмі індексації зарплат держслужбовців, зазначила Лагард.

Вжиті заходи призвели до істотного скорочення розміру банківської системи Кіпру по відношенню до ВВП, а також реструктуризації та рекапіталізації одного з банків.

"У майбутньому ми направимо зусилля на завершення процесу рекапіталізації фінансового сектору, поступового відновлення нормальних фінансових потоків і сприяння реструктуризації "поганих" банківських кредитів", - заявила Лагард.

Заходи бюджетної економії, позначені в програмі, доповнюються важливими структурними реформами, покликаними поліпшити продуктивність в держсекторі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: