"Газпром" знайшов партнера для третьої гілки "Північного потоку"

Середа, 3 квітня 2013, 12:25

Партнером "Газпрому" з будівництва третьої гілки газопроводу "Північний потік", що зв'язує Росію з Німеччиною дном Балтійського моря, стане голландська Gasunie.

Про це пише газета "Комерсант" з посиланням на джерело, близьке до російської газової монополії.

За даними видання, сторони підпишуть меморандум про наміри щодо участі в консорціумі по розширенню газопроводу під час візиту президента Володимира Путіна в Нідерланди 8 квітня.

Газета відзначає, що консорціум для будівництва третьої черги "Північного потоку" буде створений заново.

Реклама:

Gasunie вже належать частки в двох гілках "Північного потоку". Компанія контролює 9% в консорціумі Nord Stream, який управляє першою чергою газопроводу і будує другу (51% структури належить "Газпрому", в консорціум також входять французька та німецькі компанії).

Голландська Gasunie належить державі. Вона володіє мережею газопроводів протяжністю 15,5 тисячі кілометрів і потужністю до 100 мільярдів кубометрів газу в рік. Їй також належить два терміналу скрапленого природного газу та підземне сховище.

Як відомо, перша черга "Північного потоку" була введена в експлуатацію в листопаді 2011 року. У квітні 2012 року була добудована і друга гілка, а в жовтні по ній пройшов газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: