Усім населеним пунктам можуть дозволити залучати кредити

Середа, 3 квітня 2013, 10:35

Всі населені пункти країни можуть отримати можливість розвивати свою інфраструктуру в борг.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку розробила законопроект, яким будуть змінені правила запозичень місцевими органами влади.

Чиновники запропонували скасувати обмеження на залучення позик тільки містами з населенням понад 300 тис людей. Залучати кредити і випускати облігації зможуть представницькі органи місцевого самоврядування будь-якого населеного пункту, пише видання.

Реклама:

До них, відповідно до законодавства, відносяться сільські, селищні, міські, обласні та районні ради. Кошти можна буде залучати тільки в бюджети розвитку таких населених пунктів.

Мета документа - розширити сферу застосування такого інструменту фондового ринку, як місцеві запозичення.

"Ми пропонуємо зміни, які дадуть можливість залучати ресурси не тільки муніципалітетами, але й обласними, а також районними радами. Це розширить можливості залучення ресурсів для потреб місцевого бюджету", - відзначає член НКЦБФР Анатолій Амелін.

За його словами, нинішнє обмеження для міст з населенням понад 300 тис. чоловік "застаріле" і "не відповідає європейській практиці".

Виконувати операції з обслуговування місцевих боргів, операцій з погашення та виплати відсоткового доходу, а також вести облік прав власності на облігації буде Національний банк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!