Три парламентські партії разом заробили за рік менше, ніж "регіони"

Середа, 3 квітня 2013, 10:19

Чотири із п’яти парламентських партій оприлюднили фінансові звіти за 2012 рік.

Про це повідомляє прес-служба ОПОРИ.

Як зазначається, зміст та деталізація інформації залишає бажати кращого, хоча чинне законодавство досить ліберально визначає порядок та строки оприлюднення таких даних.

"Найбільш фінансово спроможною серед парламентських партій в Україні є Партія регіонів, а найменш - ВО "Свобода". Політична сила "УДАР" наразі не опублікувала фінансовий звіт, а у телефонній розмові керівник апарату повідомив ОПОРІ, що його оприлюднять у середині квітня", йдеться у повідомленні.

Реклама:

Згідно із повідомленням, на першому місці є Партія регіонів яка заробила більше 325 мільйонів гривень.

На другому місці - ВО "Батьківщина". Доходи цієї партії за 2012 рік становлять - 114,494 млн гривень. У тому числі: надходження у вигляді безповоротної фінансової допомоги – 114,430 млн гривень; пасивні доходи - 39 тис гривень; інші доходи - 25 тис. Крім цього, у "Батьківщині" зазначають початкову вартість основних засобів - близько 5 млн гривень.

Надходження до бюджету КПУ склали - 112 мільйонів гривень. З них левова частка припадає на добровільні пожертви - 111 млн. Члени партії сплатили внесків на суму 831 тис гривень. Пасивний дохід - 33 тис гривень. КПУ не інформує про власний майновий стан.

Найменший дохід за минулий рік був у ВО "Свобода"- 27,348 млн гривень. Доброчинні внески на розвиток партії склали 26,906 млн гривень. Надходження за продаж та передплату газети ВО "Свобода" - 471 тис гривень. Звіт про майно "Свобода" не надала, йдеться у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: