"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пшонка каже, що прибережна забудова набула загрозливого масштабу

Понеділок, 29 квітня 2013, 19:29

Проблема самочинної забудови прибережної смуги морів набула фактично загрозливого масштабу.

Про це заявив генпрокурор Віктор Пшонка під час наради з прокурорами обласного рівня щодо перевірок законності забудови узбережжя Чорного та Азовського морів, йдеться у повідомленні прокуратури.

"Йдеться не лише про туристів, а передусім про місцевих жителів, яких, через незаконне будівництво на прибережних територіях, позбавляють права безоплатного користування пляжами", - сказав Пшонка.

Він зазначив, що законодавством на прибережних зонах забороняється будівництво будь-яких споруд, крім гідротехнічних, гідрометричних та лінійних.

Реклама:

"Прикриваючись браком коштів, органи місцевого самоврядування не вживають заходи до встановлення на місцевості меж водоохоронних зон та прибережних захисних смуг", - заявив генпрокурор.

За його словами, приймаються незаконні рішення та розпорядження, сумнівні з точки зору закону угоди про спільну чи інвестиційну діяльність.

"На жаль, як засвідчує практика, нерідко підставою для набуття майнових прав на пляжні та рекреаційні території стають неправосудні судові рішення", - підсумував Пшонка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: