"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Альтман оцінив ТВі в 305 тисяч євро - ЗМІ

Понеділок, 29 квітня 2013, 13:35

Американський бізнесмен Олександр Альтман, який оголосив себе власником 95% частки в телеканалі ТВі, стверджує, що заплатив за актив 305,030 тис євро.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Згідно з повідомленням,  Альтман стверджує, що саме "Інтерпроф" є основною компанією, що оперує телеканалом.

"Вона виробляє більшість телепрограм для ТВі. Більшість журналістів числяться в штаті або мають трудові угоди саме з цією компанією", - пише він.

Реклама:

У листі Кагаловського Альтман стверджує, що отримав доручення від Wilcox Ventures якраз після того, як перевів гроші компанії Tompkins.

"Тоді я зрозумів, що в черговий раз ти намагаєшся мене обдурити. Адже основні активи телеканалу перебували на Tompkins Ltd", - пише він.

Альтман також стверджує, що минулого року  Кагаловський за допомогою підроблених документів "викинув з засновників ряду українських компаній" компанію Wain Holding Ltd, що належить Альтману і екс-співвласникові ТВі Володимиру Гусинському.

Пізніше Альтман оголосив себе власником компанії Balmor Investment Ltd, зареєстрованої в Лондоні, пише видання.

Цій компанії належить 95% в "Медіа Інфо", яка, у свою чергу, контролює 100% в "Телерадіосвіт" (офіційна назва телеканалу). Бізнесмен стверджує, що отримав контроль над ТВі за домовленістю з співзасновником каналу Кагаловським.

За його словами, він отримав довіреність від компанії Wilcox Ventures Ltd, раніше контролювала 99% у "Медіа Інфо", на управління корпоративними правами в останній.

Потім Альтман переоформив 94% частку в "Медіа Інфо" на Balmor Investment, а ще 1% придбав у директора "Медіа Інфо" Олега Радченко, пише видання.

Кагаловський і директор Wilcox Ventures Ортодоксія Нікіа пізніше заявили, що не видавали Альтману ніяких довіреностей на управління корпоративними правами в "Медіа Інфо". Сам документ Альтман пред'явити відмовився.

Нагадаємо, конфлікт навколо контролю над ТВі розпочався в минулий вівторок, після того як прес-служба каналу поширила повідомлення про появу у ТВi нового інвестора - Олександра Альтмана.

За словами Альтмана, Кагаловський збирався продати ТВі за 110 млн доларів Віктору Медведчуку - колишньому главі адміністрації президента Леоніда Кучми, який створив торік громадський рух "Український вибір".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: