Агрохолдинг Бахматюка скоротив експорт яєць

Понеділок, 29 квітня 2013, 10:01

Компанія Avangardco істотно знизила експорт курячих яєць.

Про це в інтерв'ю "Комерсант-Україна" розповів Олег Бахматюк.

"Avangardco пригальмувала експорт яєць через конфлікт у Сирії, а також через нестабільну ситуацію в Іраку", - повідомив він.

У результаті, за оцінками Бахматюка, в I півріччі 2013 Avangardco знизить обсяг експорту яєць приблизно на 20%.

Реклама:

Бахматюк очікує, що в червні ринки Сирії та Іраку знову відкриються для Avangardco, завдяки чому компанія зможе вийти на заплановані у поточному році обсяги експорту - 1,6 млрд яєць.

"Зараз ми прагнемо збільшити обсяг експорту яєчного порошку, в першу чергу в Корею і Японію", - говорить він.

А в 2014 році Avangardco збирається вийти на ринок Китаю.

"Для цього плануємо збільшити до кінця року потужності з переробки яєць на нашому заводі" Імперово-Фудз "в два рази - до 2 млрд штук, а в перспективі - до 3 млрд штук", - зазначив Бахматюк.

Враховуючи, що в 2012 році на частку тільки одного Іраку доводилося 59% всього експорту яєць Avangardco, труднощі з постачанням туди продукції не могли не відбитися на внутрішньому ринку.

Оскільки частина вивільнених обсягів Avangardco направила на ринок України, оптова ціна на яйця з початку року обвалилася майже на 35%. Якщо 4 січня десяток яєць коштував 7,19 гривень, то 22 квітня - вже 4,7 гривень.

Зазначена динаміка нехарактерна для поточного сезону. Практика попередніх років показує, що в період з кінця січня-початку лютого і аж до Великодня ціни на яйця ростуть.

Учасники стверджують, що у зв'язку з виниклими труднощами експорту яєць Avangardco була змушена знизити виробництво і навіть закрити частину птахофабрик.

Як відомо, за підсумками 2012 холдингова компанія найбільшого виробника яєць в Україні Авангард - кіпрська AvangardCo Investments - отримала чистий прибуток на рівні 228,233 млн доларів.

Нагадаємо, крім холдингу "Авангард" відомому бізнесмену Олегу Бахматюку належить банк "Фінансова ініціатива".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: