"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нідерландська ING Group "згортає" бізнес в Україні

Понеділок, 29 квітня 2013, 09:11

Нідерландська ING Group продовжує згортати свою діяльність в Україні.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, нідерландська ING Group повідомила про продаж свого кастодіального бізнесу в 7 країнах Центральної та Східної Європи американській групі Citi. Угода стосується підрозділів у Болгарії, Угорщині, Румунії, Росії, Словаччині, Чехії та Україні.

"Кастодіальний бізнес ING Group включає послуги інституційним клієнтам зі зберігання цінних паперів, розрахунку угод, збору інформації й одержання прибутку від паперів, що знаходяться на зберіганні банку. Очікується, що операція буде завершена в II кварталі, а повна міграція клієнтів відбудеться до I кварталу 2014 . Угода включає близько 130 робочих місць і активи на 110 млрд євро, що знаходяться під управлінням ING Group. Вартість угоди не розкривається", - пише видання.

Реклама:

У ІНГ Банку Україна не прокоментували запит щодо деталей продажу бізнесу.

Згідно з повідомленням, банк, присутній в Україні з 1997 року, завжди був одним з лідерів на ринку цінних паперів. Більшість нерезидентів працювали на ринку через українську "дочку" нідерландської групи, в основному на ринку державних облігацій.

За даними НБУ, на поточний момент нерезиденти володіють ОВДП на загальну суму 4,8 млрд гривень.

"Дане придбання дозволить Citi запропонувати інвесторам, фінансовим інститутам і компаніям-емітентам повний спектр послуг в області цінних паперів. Операція також дозволить підвищити ефективність обробки клієнтських операцій і забезпечить стабільність роботи на всіх ринках присутності", - повідомили в Citi.

Продаж кастодіального напрямку означає втрату клієнтів, що приносять установі прибуток.

"Клієнтів просто передадуть до Сіт ібанку. ІНГ Банк більше не буде займатися цим в Україні", - говорить голова ради директорів ДК "Інвестиційний капітал Україна" Валерія Гонтарєва.

Вона довгий період часу працювала в ІНГ Банк Україна і навіть один час виконувала обов'язки голови правління. ІНГ Банк є первинним дилером на ринку облігацій внутрішньої держпозики. Такий же статус має і Сітібанк, тому він зможе надавати своїм новим клієнтам послуги з купівлі державних цінних паперів безпосередньо у Мінфіну.

Учасники ринку здивовані рішенням материнської структури продати кастодіальний бізнес в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: